ÖZEL YETENEK SINAVI KLAVUZU

'GAÜ BESYO DOKTORA PROGRAMI'NIN, İLK MEZUNLARI; BU AKADEMİK YILDA VERİLİYOR

Tarih: 30/10/2018

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu  (BESYO)  Doktora Programı; İlk mezunlarını, 2018- 2019 Akademik Yılı`nda veriyor.

GAÜ`den yapılan açıklamada; Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri`nde, nadir ve çok kısıtlı olan söz konusu doktora programına; KKTC Vatandaşları yanında, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları`ndan da büyük oranda talep olduğu bilgisi verildi. Açıklamada; KKTC Üniversiteleri ile yurt dışındaki diğer üniversitelerde, yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilerden oluşan ilk doktora mezunlarının verilmesinden duyulan memnuniyet ve gurur  GAÜ BESYO adına da ifade edildi.

Açıklamanın diğer bölümünde ise; " Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu`muz;  Başarılı  eğitim süreçlerinin ardından, bu yıl; İlk doktora mezunlarını verme aşamasına  gelmiştir. Söz konusu program sonuçları itibarıyla; YÖK tarafından istenen asgari standartları içermesinin yanında, dünya  üniversitelerinde çağdaş olarak ele alınan konularla zenginleştirilen detaylarıyla, ülke ve dünya sporuna büyük katkılar sağlayıp, bilimsel donanımlı öğretim elemanları ve antrenörlerin yetişmesine büyük katkılar sağlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

GAÜ tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde; Aynı zamanda, `YÖK Onayı`  için öğretim dönemi başında yapılan başvuru dosyalarının, Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu tarafından incelenmesi ve başvurunun onaylanmasıyla birlikte, yeni akademik dönemde de  doktora öğrencisi  kabulünün devam ettiği bilgisine de verildi.