GAÜ Basketbolda Tarih Yazdı

Tarih: 10/01/2016

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Basketbol takımı, Üniversitelerarası Basketbol Şampiyonası’nda karşılaştığı güçlü rakibi Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) zorlu bir mücadele sonrasında 73-71 yenerek şampiyonluğa adını altın harflerle yazdırdı.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği ve çok çekişmeli geçen maçta GAÜ’nün yetenekli oyuncusu Emre Çetinaslan’ın sayısıyla öne geçerek şampiyonluğu kazanan GAÜ Basketbol takımı büyük bir başarıya adım atarak taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Güvensoy’un açıklaması

Üniversitelerarası Basketbol Şampiyonası’nda ilk şampiyonluğunu kazanan GAÜ’nün başarısını değerlendiren GAÜ Öğretim Üyesi ve Basketbol Koordinatörü Kenan Güvensoy, yaptıkları sıkı çalışmanın sonucunu aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Kalabalık bir seyirci grubunun izlediği ve çok çekişmeli geçen maçta son saniye basketi ile öne geçmemizi sağlayan Emre Çetinaslan’ın basketi ile öne geçtiğimiz karşılaşmada skoru korumasını bildik ve şampiyonluğu kazandık” dedi.

Şampiyonluk mutluluğu

GAÜ Öğretim Üyesi ve Basketbol Koordinatörü Kenan Güvensoy “İlk defa basketbolda Üniversitelerarası Şampiyonluğu elde ettiğimiz için mutluyuz, disiplinli ve yoğun çalışmasının ardından gelen şampiyonluktan çok mutlu olduk” diyerek gelecek sezonda da şampiyonluğu bırakmamak adına GAÜ olarak ellerinden gelen üstün performansı sergileyeceklerini belirtti, oyuncularına ve takımda emeği geçen herkese teşekkür etti,