MİLLİ ATLET YİĞİTCAN HEKİMOĞLU, ARTIK "GAÜ" İLE KOŞACAK

Tarih: 16/11/2016

Kıbrıs Türk Atletizm Federasyonu (KTAF) bünyesinde, ülkemizi dünya çapında temsil eden; Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu, yüksek lisans eğitimi için bulunduğu Girne Amerikan Üniversitesi`nin sportif kurumları bünyesine katıldı.

GAÜ`den verilen bilgiye göre; Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi’ye bir nezaket  ziyaretinde bulunan Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu, kreş, anaokulu ve ilkokul eğitimlerini  GAÜ Amerikan Koleji’nden aldığını belirterek, tekrar okulunun `kanatları` altında olabilmenin kendisine mutluluk ve gurur verdiğini belirtti. Hekimoğlu “Şimdi eski yuvama geri dönüp,  burada; hem akademik anlamda, hem sportif anlamda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Bu konuda, hem hocalarım hem de yöneticilerim,  bana son derece büyük destek oldular. GAÜ Ailesi`ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yolda,  en büyük hedefimiz; dünya literatüründeki şampiyonalarda çok iyi neticeler alabilmektir.  Çok büyük azim ile hedefe hazırlanıyoruz. Bu hedeflerde de; umarım isteklerimizi gerçekleştirip, GAÜ Ailesi`ni iyi şekilde temsil etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

VEHBİ; "YİĞİTCAN, BİRKİMİNİ YENİ NESİLE DE AKTARACAK"

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi ise, ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederek;  Yiğitcan’nın, aslında GAÜ Ailesi`nin bir ferdi ve GAÜ`ye yabancı birisi olmadığını söyledi. Doç. Dr. Vehbi “Yiğitcan, kreşi ve ilkokulu; GAÜ Amerikan Koleji’nde okumuş ve şu anda da, yüksek lisans eğitimi için üniversitemizde akademik kariyerine devam etmektedir. Yiğitcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  yetiştirdiği üst düzey, ender sporculardan birisidir. Biz,  tabii ki geçtiğimiz yaz içerisinde,  Brezilya’daki Olimpiyat Oyunları`nda,  Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında, O`nu izlemek istiyorduk, ancak talihsiz bir sakatlık geçirdi. Yiğitcan’ın geçirmiş olduğu sakatlık, kalıcı bir sakatlık olmadığı  ve daha yaşının da genç olmasından dolayı da, eminim ki olimpiyatlara tekrar  katılma şansını bulacaktır. Benim Yiğitcan’a bir büyüğü olarak önerim;  sportif faaliyetlerinin yanında, kendisini akademik alanda da geliştirerek, sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimlerini, yeni nesillere aktarması olacaktır. GAÜ olarak, hem akademik, hem de spor kariyerinde,  her zaman yanında olduğumuz belirtmek istiyorum ve kariyerinde başarılar diliyorum” dedi.