SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Araştırma Alanında Fark Yaratacak

GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Araştırma Alanında Fark Yaratacak

GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü, Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar; Üniversitelerin evrensel değerlerin geliştirilmesindeki önemli işlevlerinin yanında, sporun da doğasından  kaynaklanan yarışmacı yapısı ve uluslararası organizasyonları yoluyla bu evrensel değerlerlere katkı işlevinin bulunmakta olduğunu söyledi.


 


GAÜ`nün, uluslararası bir yapıda olma kimliği ile bu hedeflere yönelmede ideal bir ortam sunduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, "Bu ortamın yapısını incelediğimizde;  Girne Amerikan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor ve  Yüksekokulu, bünyesinde bulunan Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon Yönetimi ve Antrenörlük Eğitimi bölümleriyle çağdaş sportif kurum ve organizasyonlar için, bilimsel donanımlı eğitici, yönetici ve liderler yetiştirilmesinde sorumluluğunun bilincinde atılımlar gerçekleştirmektedir. Üniversitemiz; sahip olduğu kampüs içerisindeki su sporları merkezi ile, açık-kapalı spor alanları ile, KKTC’nin doğa sporlarına ve farklı kamp etkinlikleri için eğitimine uygun zengin yapısıyla, Girne bölgesinin gelişmiş turizm altyapısının da avantajlarıyla, öğrencilerimize uygulamaya dayalı yeterli eğitim ve gelişim olanakları sunmaktadır." şeklinde konuştu.


 


SPORCU SAĞLIĞI VE PERFORMANSI ARAŞTIRMALARI GAÜ`DE FARK YARATACAK


   


2017 Yılının ilk evresinde hizmete alınması planlanan GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin devreye girmesi ile, sporcu sağlığı ve performansına yönelik halen yapılmakta olan araştırmaların, ileri teknoloji içeren bir üst mecraya taşınacağını anlatan GAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar; "Bu çalışma ve araştırma hızımızın artacağı anlamına gelmektedir. Tıp bilimlerinin ana objesi de, bizim ana objemiz olan insandır. Dolayısıyla kopmaz bir koordinasyon ile ileri teknoloji içeren imkanlar ile bölge üniversiteleri arasında branşımızda ilk defa yeni modeller ile gündemde olacağız. Şunun altını çizmeliyim ki; Özel üniversitelerin bir çoğunda araştırma laboratuvarları var. Ancak `Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu` bünyesinde değil bu yapılar, GAÜ özel üniversiteler arasında bu konuda uygulayacağı yapılanma ile rol model sahibi olacaktır."dedi.


 


NEDEN GAÜ?


 


Yeni akademik yılda; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olacaklar için, Bir üniversitenin sadece okul olarak görülmemesi gerektiğini hatırlatan Acar; " Üniversite kampüstür. Burada, sosyal ve kültürel etkinlikler  ile beraber eğitim yaşamı sürer.  Öğrencimiz,  aynı zamanda akademik eğitiminin yanında bir aydın olarak da mezun olur. Bu, üniversitenin aynı zamanda gücünü ortaya koyar. GAÜ,  evrensel bir karakteri ile bu beklentileri karşılayabilecek güçte olmuştur." ifadelerini kullandı.