GAÜ BESYO Öğrencileri Pratik Uygulamalarına Devam Ediyor

Tarih: 19/03/2016

GAÜ BESYO öğrencileri, 2015-2016 akademik yılı bahar dönemi Doğa Sporları dersi kapsamında almış oldukları teorik eğitimi tamamlayarak, İlk uygulamalı derslerini GAÜ kampüsünden başlayıp, akademisyenlerin belirlemiş oldukları rota dahilinde gerçekleştirdi. Rotanın hemen hemen tümünün toprak patika yollardan oluştuğu belirtilirken, ilk olarak Edremit bölgesi ve sonrasında St. Hilarion bölgesinin alt taraflarından varış noktasına doğru gerçekleştirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamda bulunan GAÜ BESYO akademisyenlerinden Birkan Karaderi, gerçekleştirmiş oldukları aktivitenin Hiking  olarak 2 saat 45 dakika sürdüğünü ve rotanın toplamda 12 km 670 metre olduğunu belirtti. Karaderi, ortalama deniz seviyesinden 500 metre yüksekliğe çıktıklarını ve nem oranının barometre cinsinden 998’leri bulduğunu bildirerek, rotanın öğretim görevlileri tarafından önceden çizilerek, tüm güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı. Katılımcı öğrencilerin yürüyüş konusunda, harita ve pusula kullanımı, hayatta kalma ve materyal konularında önceden bilgilendirildiğini vurgulayan Karaderi, hava şartlarının yağışlı olması, zeminin kaygan ve çamurlu olması öğrencileri etkilemediğini ve aktiviteyi tüm öğrencilerin başarlı ve aynı zamanda gururlu bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Karaderi ayrıca, bu ve buna benzer aktivitelerin dönem içerisinde ilgili ders kapsamında devam edeceğini de ifade etti.